BBQ sos
200 gr domates püresi
100 gr agave şurubu
50 ml ( 5 yemek kaşığı ) üzüm pekmezi
2 yemek kaşığı ketçap
50 ml (5 yemek kaşığı ) balzamik sirke
5 yemek kaşığı worcestershire sos
1 yemek kaşığı dijon hardalı
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 tatlı kaşığı tütsülenmiş toz kırmızı biber
2 tutam Deniz tuzu
1 tutam taze çekilmiş karabiber
Bütün malzemeyi bir tencereye koyun.10-15 dak. sos kalınlaşana kadar kaynatın. Bütün bonfileyi tuz,karabiber,kekik ve zeytiyağı ile marine edin.Daha sonra ,bir tavada 10 dakika her tarafını kızartın.BBQ sosunu,etin her tarafına sürerek yayın.Orta kıvam için 180 derede 25 dak.pişirin.İstediğiniz şekilde keserek servis edin.
EmoticonEmoticon